Ort: Alingsås

Försäljningssätt: Gårdsförsäljning

Vi tycker om att tillverka enkla saker så som smör och salt men vi väljer medvetet att göra dem så bra som möjligt. Oftast innebär det att göra sakerna verkligen från grunden och med gamla metoder men inte alltid. När de gamla metoderna inte funkar så använder vi en blandning av vetenskapliga metoder och känsla – vi har ett både romantiskt och mekanistiskt synsätt på vår verksamhet.

Vallmobackens äkta smör är gjort på grädde som har syrats. Med hjälp av en blandning av olika mjölksyrabakterier uppnår vi rätt sorts smöriga smak. Vanligt smör görs på några sekunder i en så kallad smörkanon. Vallmobackens smör tillverkas långsamt i en riktig smörkärna. Då bevarar vi smak och doft.

Vi tillverkar också Storm – det enda saltet som är tillverkat i Sverige. Råvaran är havsvatten och har ni någon gång varit till havs i en storm och slickat er om läpparna så förstår ni varför vi valde namnet Storm till vårt havssalt. Vi kan också erbjuda salt med små bitar av tång. Resultatet blir ett salt med tydlig havssmak, perfekt till fiskrätter. Olika örtsalter gör vi också. Vi hackar färska örter och blandar med saltet vilket bevarar en färsk örtsmak